Seleccionar página

Una corda o una soga és un conjunt de fils o brins que van recargolades. Poden ser de fibra natural o sintètica. Depenent de l’ús que se li vagi a donar tindrà un tipus de diàmetre, llarg i resistència. Generalment les utilitza per aixecar, arrossegar, carregar, assegurar, ascendir o descendir tant en esports com en fàbriques o en un ús més diari.

Quina és l’estructura d’una corda

Des dels inicis, les cordes s’utilitzen de forma retorçada o enrotllada. Posteriorment, a través d’l’ús de fibres sintètiques, les cordes es van anar trenant, sobretot amb l’aparició dels esports extrems i de muntanya.

Cada tipus de corda té una estructura particular. Així, podràs trobar per exemple:

Estructura de corda enrotllada o retorçada

Es tracta de l’estructura més comuna que existeix a les cordes. La majoria d’elles tenen tres fibres o fils el que fa que a l’enrotllar augmenti molt més la força i la resistència en general.

Estructura de corda trenada

En aquests casos, la corda té un grup de fibres o de fils que es van unint a través d’una forma de trena. Una part de la trena es va enrotllant en una direcció en concreta, mentre que l’altra part va en la direcció oposada.

Estructura de les cordes per utilitzar en l’aire

Són cordes que es fabriquen amb materials sintètics. Tenen una part que és la funda, cuirassa o camisa i que permet que resisteixin diferents condicions climàtiques ja que per aquest motiu s’utilitzen a l’exterior.

Classificació de les cordes

Les cordes es poden classificar tenint en compte diversos elements. Un exemple pot ser la classificació pel seu material, l’altre per la seva elasticitat mentre que l’últim pot ser per la seva gruix.

Material

En la classificació per material ens trobem amb les cordes naturals i amb les sintètiques.

Elasticitat

Pel que fa a l’elasticitat, la classificació passa a ser estàtica, dinàmica o semidinámica.

Gruix

Per que fa a el gruix, la classificació es basa en l’escalada esportiva o en l’escalada clàssica. En el primer cas el gruix va oscil·lar entre els 10 i 11 mil·límetres, mentre que en el segon cas, el gruix serà d’uns 9 mil·límetres.

Si vols algun tipus de corda en particular, pots contactar-nos i t’ajudarem amb l’elecció. En el nostre catàleg online pots observar tot el que tenim a la teva disposició.